SUA vor impune „sancțiuni majore” Rusiei în urma morții lui Navalnîi

sua
Sursa foto: REUTERS

Statele Unite vor anunța vineri un pachet major de sancțiuni împotriva Rusiei din cauza morții liderului opoziției Aleksei Navalnîi și a războiului de doi ani din Ucraina, a declarat marți președintele Joe Biden, relatează Reuters.

Biden, care a vorbit cu jurnaliștii în timp ce pleca într-o deplasare în California, nu a oferit detalii, scrie News.ro.

Cele mai recente sancțiuni împotriva Rusiei vor viza o serie de elemente, inclusiv bazele de apărare și industriale ale țării, alături de surse de venit pentru economie, a declarat consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan.

Pachetul va „trage Rusia la răspundere pentru ceea ce i s-a întâmplat domnului Navalnîi” și pentru acțiunile sale pe parcursul războiului din Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate națională, John Kirby.

Un oficial american de rang înalt a declarat că un pachet de sancțiuni fusese deja planificat pentru a marca cei doi ani de război, dar Washingtonul va reconfigura acum măsurile și le va completa cu unele noi ca răspuns la moartea lui Navalnîi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: