Audit la CFR Călători. Traian Preoteasa vrea să afle câți bani trebuie să-i dea Sorin Grindeanu

Audierea directorilor generali ai CFR SA si CFR Calatori in cadrul sedintei Comisiei de Transporturi a Camerei Deputatilor, la Palatul Parlamentului, marti, 4 octombrie 2022. Inquam Photos / Ilona Andrei

O licitație privind realizarea unui serviciu de audit la CFR Călători a fost lansată joi, în scopul de a determina câți bani ar trebui să dea Ministerul Transporturilor operatorului feroviar de stat.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Serviciul de audit având ca obiectiv întocmirea unui Raport asupra constatărilor referitoare la diferențele dintre compensația necesară și cea alocată pentru perioada 2019-2023, respectiv calculul subcompensării serviciului de transport feroviar public de călători aferent perioadei 2019-2023, în vederea capitalizării societății”.

Valoarea totală estimată a contractului este de 252.000 de lei, echivalentul a puțin peste 50.000 de euro.

„Având în vedere faptul că la închiderea anului financiar 2022 activul net al societății, determinat ca diferență între totalul activelor și totalul datoriilor acesteia, s-a diminuat la mai puțin de jumătate din valoarea capitalului social, sunt necesare măsuri în vederea creșterii activului net, respectiv capitalizarea societății de către acționar, cu sumele rezultate din subcompensarea societății cu respectarea legislației privind ajutorul de stat. Necesitatea achiziției a rezultat în urma Hotărârii AGA nr 16/10.07.2023, Nota nr DFC 1/3601/13.12.2023 emisă de către Direcţia Financiar Contabilitate, precum și Decizia CA nr. 68/14.12.2023, demararea procedurii privind auditarea de către un auditor independent”, se arată în anunțul postat pe SEAP.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: