Temele nerezolvate ale coaliţiei. Cum va arăta lista comună la europarlamentare

Foto: INQUAM Photos George Calin

Comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare în 9 iunie şi lista comună de candidaţi pentru Parlamentul European sunt acum o certitudine. Însă PSD şi PNL au tranşat ieri doar două dintre marile provocări ale colaborării în acest an electoral.

Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă au evitat răspunsul la marile necunoscute: pe cine sprijină la Primăria Bucureştiului şi, mai ales, la prezidenţiale. Au dat totuşi câteva semnale importante în faţa presei dar şi sub privirile colegilor care au oferit un adevărat spectacol în timpul conferinţei de presă, scrie tvr.info.

Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă au venit împreună la conferinţa de presă. Au anunţat comasarea şi lista comună la europarlamentare sub ochii colegilor mai veseli sau mai încordaţi, după caz.

În primele rânduri, social democraţii şi liberalii au stat împreună, au glumit în anumite momente, dar unii cu greu şi-au ascuns supărările. Vor fi pe o singură listă la europarlamentare, dar nu e clar cum va arăta aceasta şi, mai ales, cine o va deschide.

La locale, PSD şi PNL merg separat, dar punctual, pot fi înţelegeri.

Marea enigmă de la Bucureşti a rămas nedezlegată. Liberalul şi bucureşteanul Sebastian Burduja sau social democrata Gabriela Firea, de loc din Bacău, aceasta este una dintre întrebări.

Coincidenţă sau nu, după răspunsul despre candidatura la Bucureşti, Gabriela Firea a reacţionat discret printr-o discuţie cu Paul Stănescu.

“Urât, foarte urât, da…”

În funcţie de rezultatul alegerilor din 9 mai, PSD şi PNL trebuie să decidă şi pe cine sprijină în cursa pentru Cotroceni.

Dacă pentru locale şi europarlamentare, data de 9 iunie e stabilită, încă se mai discută calendarul celorlalte scrutinuri. Varianta cea mai probabilă ar fi ca pe 8 şi 22 septembrie să aibă loc alegerile prezidenţiale, primul şi al doilea tur, iar pe 8 decembrie cele pentru Camera Deputaţilor şi Senat.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: