Reacția lui Obama după noua decapitare a celor din Statul Islamic

Președintele Statelor Unite Barack Obama a condamnat vineri „uciderea brutală” a ostaticului britanic Alan Henning de către „gruparea teroristă Statul Islamic”, promițând că va fi făcută dreptate.
„Împreună cu o largă coaliție de aliați și parteneri, vom continua să acționăm cu hotărâre pentru a slăbi și distruge SI”, a declarat el într-un comunicat, citat de AFP.

De asemenea, Pentagonul a anunțat vineri primul deces în rândul soldaților americani care participă de două luni la misiunea militară a Statelor Unite împotriva grupării teroriste Statul Islamic, informează agenția DPA.
Un pușcaș marin a dispărut în mare după ce a sărit joi dintr-un Osprey de transport de trupe deasupra Golfului Persic, când avionul a pierdut din viteză și părea că o să se prăbușească.

Un alt pușcaș marin, care de asemenea a sărit din avion, a fost salvat, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului John Kirby într-un briefing, exprimându-și compasiunea față de rudele soldatului decedat.

Pilotul aflat la comanda Osprey a fost capabil apoi să recapete controlul asupra avionului și a aterizat în condiții de siguranță, a adăugat Kirby, potrivit agerpres.ro.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: