Germania este pe cale să legalizeze parțial canabisul pentru uz personal

canabis
Sursa foto: Unsplash

Parlamentul german este așteptat vineri să legalizeze parțial canabisul, după o dezbatere aprinsă despre avantajele și dezavantajele accesului în mod legal la acest drog, informează The Guardian.

Chiar şi pe ultima sută de metri, dezbaterile sunt aprinse. În timp ce politicienii spun că speră să recupereze piața de la traficanții de droguri, medicii îi avertizează că riscă sănătatea tinerilor.

Conform noii legislații, care va face din Germania a treia țară din Europa care legalizează acest drog pentru uz personal, canabisul va fi eliminat de pe lista oficială a substanțelor interzise. Astfel, adulților li s-ar permite să dețină 25 g de canabis.

Ministrul Sănătății, Karl Lauterbach, a declarat că se așteaptă ca noua legislație să permită recuperarea pieței de la traficanții de droguri, care aprovizionează o mare parte din cei 7 milioane de germani care se estimează că folosesc canabis în mod regulat. Guvernul a declarat că mulți consumatori se bazează pe acest drog din motive medicinale și că noua lege va îmbunătăți, de asemenea, calitatea canabisului consumat de un număr tot mai mare de tineri.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: