OLT: Rezultate simulare Evaluarea Națională. Dezastru la Matematică

Sursa foto: Unsplash

Rezultatele simulării probelor examenului de Evaluare Națională arată că peste jumătate dintre elevii din Olt au mult de recuperat la Matematică. Nici la Limba și literatura română lucrurile nu stau cu mult mai bine pentru sute de elevi.

În școlile din județul Olt au susținut cele două probe aproape 3.000 elevi înmatriculați în clasa a VIII-a. Dintre aceștia, la Matematică au reușit să obțină cel puțin nota 5 doar 1.094, ceea ce înseamnă 37,95%. Cinci elevi au obținut, în schimb, nota maximă. La Limba și literatura română rezultatele au fost ceva mai bune, 69,28% dintre candidați reușind cel puțin nota 5. Un singur elev a reușit să obțină 10, aceeași notă elevul obținând-o și la Matematică, astfel că a încheiat simularea Evaluării Naționale cu media 10.
În județul Olt, așa cum s-a întâmplat și la examenul din vara trecută, peste 10% dintre elevii înscriși au lipsit. Au lipsit 342 elevi (din totalul de 3.236 înscriși) de la proba la Limba și literatura română și 353 de la Matematică.

Noutatea simulării Evaluării Naționale cu subiecte unice la nivel național a fost, în acest an, aceea că lucrările s-au corectat de către evaluatori din alte județe, cum se va întâmpla și la examenul propriu-zis. Fiecare lucrare a fost scanată în sala de clasă, prezența elevului, și transmisă într-un program special, fiind anonimizată și trimisă automat către profesorii evaluatori.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: