Zile libere 2024. Peste un milion de români au minivacanţă la final de martie şi început de aprilie

Sursa: romaniatv.net

Codul Muncii prevede acordarea a două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale. În acest an, Paştele Catolic este pe 31 martie, astfel că Vinerea Mare şi lunea pascală ar trebui să fie libere.

Zile libere 2024. Spre deosebire de alți ani, în 2024 există o distanță foarte mare între Paștele Catolic și Paștele Ortodox. În 2024, Paștele Ortodox și cel catolic se sărbătoresc la o distanță mai mare de timp, față de felul în care ne-am obișnuit până acum, astfel că şi zilele libere se vor acorda diferit.

Astfel, de această dată, nu va mai fi o săptămână diferență între Paștele Ortodox și cel Catolic, ci mult mai mult. Paștele ortodox va fi sărbătorit, în 2024, pe data de 5 mai, data fiind fixată pentru duminica următoare lunii pline de după echinocţiul de primăvară.

Calcularea datei la care creștinii sărbătoresc Paștele ține de două fenomene naturale, unul cu dată fixă – echinocțiul de primăvară, iar altul cu data schimbătoare – luna plină. Aceasta din urmă face ca data Paștelui să varieze în fiecare an.

Totodată, utilizarea a două calendare diferite explică decalajul acestei sărbători la catolici și ortodocși.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: