Sănătate, tuturor!  Medicina vibrațională și terapia cu sunete

Realizator de radio și televiziune cu o experiență de peste 37 de ani, Mihaela Tatu susține cursuri de dicție de cel puțin zece ani, pentru tineri, adulți, elevi sau profesionști din diferite domenii.

Pasionată de tot ce ține de felul cum vorbim, de ceea ce transmitem prin glas, pronunție, gesturi, mimică, aceasta ne-a propus, în cea mai recentă ediție a emisiunii Sănătate, tuturor!, o temă pe care o consideră extrem de relevantă pentru sănătatea fizică dar și cea a relațiilor noastre.

„Puțini conștientizăm importanța a ceea ce înseamnă sunet și vibrație. Cuvintele în verbal sunt formate din sunete, vocale, consoane, sunete – egal vibrație. De asta sunt unele cuvinte care ne ajung la suflet, altele ne ajung la minte, altele la inimă. Ascultăm câte o melodie și simțim că ni se face pielea găinii pe noi. Sau simțim că ne dau lacrimile pentru că sunetul respectiv, vibrația este cea mai importantă cale de a ajunge la mintea sau la sufletul omului. Este cea mai puternică formă de control sau de dominare a unui spațiu. Este una dintre cele mai puternice forme de tratament sau ameliorare a durerii, durerilor”, ne spune Mihaela la începutul ediției de vineri, 23 februarie.

Invitata acesteia, Iasmina Andra Todor, are un parcurs interesant. A absolvit Facultatea de Medicină Dentară, însă simțea că vrea altceva, și, pentru o vreme, a lucrat într-un salon de fumusețe.

„Job-ul acesta avea o componentă socială, pentru că intram în contact cu foarte multe persoane de vârste diferite, iar atunci când creezi un spațiu în care persoanele se simt bine, se deschid, e un spațiu sigur și atunci se pot detașa”, ne spune Iasmina amintindu-și drumul dintre facultate și terapiile alternative.

Aceasta a constatat că ceea ce ne face fericiți se află de fapt dincolo de un machiaj frumos și că este vorba despre echilibrul emoțional.

„Am descoperit, spune aceasta, că ceea ce făceam era să înfrumusețez corpul, exteriorul. Însă de cele mai multe ori era nevoie de o îngrijire, o înfrumusețare a corpului subtil, a corpului energetic și asta m-a condus spre acest drum spre călătoriile mele în India, unde am vrut să studiez la un nivel mult mai avansat această terapie ca s-o pot aplica mai departe”.

După o călătorie în India care a durat patru ani, timp în care a studiat la International Academy of Sound Healing, India, a ales terapia IASH.

Subliniind diferența dintre muzica terapeutică și muzica de relaxare, invitata Mihaelei Tatu ne spune:

„În muzica de terapie de obicei se folosesc instrumente special confecționate, capabile de frecvențe special alese. Muzica de relaxare este realizată de instrumente obișnuite, concepute de oameni care știu cum să le făurească, însă nu au studii preivind felul în care frecvența respectivă lucrează în corp sau cum ne influențează aceasta. În muzica terapeutică aplici un protocol ca un tratament. Se urmărește un protocol anume pentru a avea rezultat. Pentru că există niște date apărute în urma unor studii. Există anumite sunete și frecvențe și vibrații pentru fiecare zonă a corpului, pentru fiecare câmp de energie”, afirmă Iasmina Andra Todor, practician în terapia alternativă.

Emisiunea poate fi urmărită pe canalul nostru You Tube.

Emisiunea Sănătate, tuturor!, cu Mihaela Tatu,  este prezentată de Team Dental Clinic Timișoara.

Credit foto: facebook.com/iasmina.andra.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: