Proiectul major al lui Iohannis dacă ajunge la Cotroceni

Klaus Iohannis susține că dacă românii îl vor vota pentru funcția de președinte al României, își propune să organizeze o dezbatere națională pe tema educației.

„Dacă românii îmi vor da votul lor, îmi propun, ca președinte al României, să organizez o dezbatere națională pe tema educației, în urma căreia să rezulte ținte și etape clare prin care să reconstruim întregul sistem”, a afirmat  Iohannis  duminică, cu ocazia Zilei Internaționale a Profesorilor.

„În opinia mea, termenul care definește cel mai potrivit esența acestei meserii este cel de ‘dascăl’, și nu de ‘profesor’. Actul de educare este o formă de serviciu public, de calitatea căruia depinde într-un grad foarte înalt dezvoltarea întregii societăți. Cei care intră în sistemul de învățământ au misiunea de a transmite nu doar cunoștințe, dar și valori generației tinere și, din această perspectivă, dascălul este cel pentru care această profesie reprezintă o adevărată vocație. Îmi doresc să fie din ce în ce mai mulți dascăli printre profesorii noștri!”, a mai declarat Iohannis.

Prezidențiabilul ACL declară faptul că ziua de 5 octombrie are o semnificație specială pentru el, fiind un prilej pentru a ne aminti de importanța fundamentală a profesiei de dascăl.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: