Primarul Piteștiului mai vrea un mandat. Ce spune despre racolările de primari de la un partid la altul

Sursa foto: Antena 3 CNN

Cristian Gentea, primar al municipiului Pitești, prim-vicepreședinte al PSD Argeș, și-a anunțat candidatura sa pentru un nou mandat de primar, într-o declarație exclusivă pentru PS News. Gentea a vorbit, în acest context, și despre racolările de primari de la un partid la altul, implicit de la PSD la PNL sau de la PNL la PSD.

„Candidez din nou”

“Am intrat destul de târziu în Primărie, mai exact de 3 ani de zile și cu siguranță voi candida din nou pentru că am un feedback foarte bun de la cetățeni. Am adus foarte multe fonduri europene, chiar bugetul de anul ăsta, spre exemplu, înseamnă o dublare a bugetului din 2021. Am crescut absorbția de fonduri europene cu 500%.”

”Avem și noi fenomenul migrației de la un partid la altul”

“Există și la noi acest fenomen. Nu pot să nu recunosc acest lucru, mai ales că sunt și prim-vicepreședinte al organizației județene PSD. Știu foarte bine cum stau lucrurile.

 Nu știu să spun dacă e normal sau anormal, dar se întâmplă și dintr-o parte și din partea cealaltă (n.r. PNL versus PSD). Nu am niciun fel de problemă cu asta”.

Uzina de Autoturisme Dacia Pitești

“Cred că ați văzut că primul ministru al României a fost, recent, acolo(…). Eu am lucrat pe lângă uzina de autoturisme, am fost 33 de ani în cercetare, cercetări nucleare, deci imediat în apropierea uzinei, dar sunt lucruri pe care le-am aflat abia acum.

Spre exemplu, am depășit anumite țări cum ar fi Italia. Dacia a depășit mașinile făcute în Italia ca volum de vânzări, ceea ce mie mi se pare senzațional.

În uzina Dacia Pitești sunt 10 mii de slariați, dar sunt foarte mulți pe orizontală ( cei care vin cu cablaje, cu echipamente conexe etc)”.

Inginer de profesie, Cristian Gentea a condus filiala PSD Argeș până în februarie 2019, când, (potrivit presei locale) și-a dat demisia din funcția de președinte executiv, în urma unor neînțelegeri interne în partid. El a fost reales în fruntea organizației locale din Argeș a social-democraților în februarie 2023, când a candidat de unul singur.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: