Premierul Poloniei, Donald Tusk, după discursul lui Putin: Trebuie luat foarte în serios

Sursa: news.ro

Nu există niciun dubiu că vorbele lui Vladimir Putin despre faptul că Rusia se înarmează şi îşi pune economia în regim de război sunt adevărate, a declarat premierul polonez Donald Tusk, referindu-se la discursul anual rostit joi de liderul de la Kremlin în faţa Adunării Federale. El a spus că toate declaraţiile şi deciziile liderului rus ar trebui să fie luate drept intenţii reale ale acestuia, iar „cursa înarmării” pe care Rusia o impune lumii arată că Occidentul trebuie să se trezească.

„Nu doar retorica agresivă, ci deciziile anunţate de Putin – de a creşte autosuficienţa Rusiei, de a pune economia pe baze militare, de a moderniza armata – toate acestea trebuie luate absolut în serios”, a declarat Tusk, citat de portalul polonez Onet.

„Europa trebuie să înţeleagă că această cursă a înarmării pe care Rusia o impune lumii trebuie să determine Occidentul să se trezească şi să se pregătească din punct de vedere militar pentru potenţiale ameninţări”, a arătat premierul de la Varşovia.

„UE trebuie să ia decizii care să echilibreze potenţialul militar al Rusiei şi să facă ca Europa să fie mai bine pregătită pentru scenarii nefaste”, a adăugat el la o conferinţă de presă susţinută după întâlnirea sa cu premierul leton Evika Silina.

Putin s-a adresat joi Adunării Federale, unde a vorbit, printre altele, despre starea de „pregătire deplină” în care se află forţele nucleare ruse şi a avertizat cu privire la consecinţele unei potenţiale decizii de a desfăşura trupe NATO în Ucraina. De asemenea, el a calificat drept „prostii” temerile că Rusia ar putea ataca o ţară europeană, dar pe de altă parte a avertizat Occidentul cu privire la o „ameninţare reală” de război nuclear în cazul în care conflictul din Ucraina se va intensifica.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: