Ce impozite plătește clasa de mijloc: comparație între statele membre OCDE

Sursa foto: idealista

În multe țări OCDE, capacitatea de economisire a clasei de mijloc a scăzut semnificativ, din cauza sarcinii fiscale în creștere și a costului ridicat al vieții. Potrivit unui raport recent, de exemplu, clasa de mijloc britanică continuă să se confrunte cu dificultăți economice, în ciuda faptului că câștigă până la 60.000 de lire sterline pe an (70.180 de euro).

Veniturile și sarcinile fiscale ale clasei de mijloc variază semnificativ de la o țară la alta. În general, veniturile medii-mici sunt impozitate mai puțin, în timp ce veniturile medii-mari sunt impozitate mai mult. Numărul membrilor familiei și cel al persoanelor care lucrează (din familie) influențează și ele cotele de impozitare, arată o analiză Euronews Italia, preluată de Rador Radio România.

În baza datelor furnizate de revista de afaceri EconPol, ForumEuronews Business a analizat povara fiscală a clasei de mijloc. Înainte de a examina datele, este important să revizuim definiția unor termeni cheie. Conform OCDE, clasa de mijloc se referă la familiile cu un venit între 75% și 200% din venitul mediu național. Aceasta este împărțită în trei subcategorii: Clasa de mijloc inferioară: Venituri între 75% și 100% din venitul mediu național. Clasa de mijloc: venit între 100% și 150% din venitul mediu național. Clasa de mijloc superioară: Venituri între 150% și 200% din venitul mediu național. Venitul disponibil al gospodăriei este suma de care dispun familiile pentru cheltuieli și economii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: