Peste 50 de jurnalişti care au fost în zone de conflict, premiaţi la Gala pentru excelenţă în jurnalism

Sursa: Pixabay

Peste 50 de jurnalişti care au participat în ultimii doi ani la misiuni în zone de conflict au fost premiaţi, joi seară, în cadrul Galei pentru excelenţă în jurnalism.

La evenimentul organizat de Consiliul Naţional al Audiovizualului la Teatrul Naţional din Capitală, jurnalişti de la Televiziunea naţională, Societatea Română de Radiodifuziune, Agenţia Naţională de Presă AGERPRES, Pro TV, Antena 1, Antena 3 CNN, Prima TV, Digi 24, România TV, Libertatea, Recorder, au primit câte o medalie şi o diplomă în semn de recunoaştere a muncii lor în zonele de conflict.

Gala pentru excelenţă în jurnalism parte din campania Consiliului Europei destinată promovării protecţiei şi siguranţei profesioniştilor din mass-media – „Fapte, nu frică! Jurnalism de performanţă, în condiţii de siguranţă”.

Mircea Toma, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului, a afirmat, în deschiderea galei, că evenimentul este dedicat jurnaliştilor care „îşi pun pielea la bătaie”.

„Uitându-ne puţin peste balustrada instituţiei (CNA – n.r.), în piaţă, constatăm că imaginea jurnalistului este în cădere liberă de mulţi ani de zile, este în continuă degradare şi nu este sănătos pentru democraţie şi nu este adevărat pentru ceea ce înseamnă jurnalism în România. Nu este adevărat pentru că sunt foarte mulţi jurnalişti care îşi fac treaba foarte bine, onest şi plătesc o imagine la care nu contribuie cu nimic. Şi atunci s-a născut acest moment în care vrem să punem degetul pe ziaristul care nu este doar foarte bun profesionist, ci este şi curajos, să-l arătăm public, să ne bucurăm şi noi de el, să-i bucurăm şi pe ei că sunt recunoscuţi şi să vadă şi publicul din piaţă că jurnalism profesionist se poate să fie fără tăgadă. Deci, am ales acest subiect, jurnaliştii care merg în zone de conflict, îşi pun pielea la bătaie, asta este dincolo de orice al criteriu de evaluare a profesiei, un simbol”, a declarat Mircea Toma.

Monica Gubernat, preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului, a spus că într-o perioadă în care „atacurile asupra libertăţii presei sunt tot mai frecvente” este necesar ca lumea să ajute la protejarea şi susţinerea jurnaliştilor de război.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: