Concursul Internaţional „George Enescu”, promovat în marile oraşe din Europa

Sursa foto: ARTEXIM

Conferinţe şi recitaluri pentru promovarea ediţiei a XIX-a a Concursului Internaţional „George Enescu” în cele mai importante centre culturale europene vor fi organizate de Institutul Cultural Român, Ministerul Culturii şi ARTEXIM. Ediţia a XIX-a a Concursului va avea loc la Bucureşti în perioada 31 august – 27 septembrie 2024.

Concursul Internaţional „George Enescu” se adresează muzicienilor din întreaga lume, născuţi după 1 august 1989, şi are ca scop promovarea şi susţinerea tinerelor talente, prin oferirea de premii şi oportunităţi de lansare în carieră, la fel cum George Enescu a susţinut tinerii muzicieni contemporani lui. Pe lângă aspectul competiţiei, repertoriul de concurs a fost alcătuit pentru a introduce şi răspândi la nivel mondial creaţia muzicală a lui George Enescu în rândul tinerei generaţii de muzicieni.

În acest sens, o serie de conferinţe şi recitaluri vor avea loc în unele dintre cele mai importante centre culturale europene, marcând astfel prezenţa şi influenţa remarcabilă a muzicii româneşti în peisajul cultural global.

Prin intermediul conferinţelor, se vor explora oportunităţile pe care Concursul Enescu le oferă tinerilor muzicieni care se înscriu la cele patru secţiuni: compoziţie, violoncel, vioară şi pian şi evoluţia şi impactul muzicii lui Enescu în contextul cultural al Europei moderne, evidenţiindu-se legăturile şi influenţele sale asupra altor mari figuri din istoria muzicii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: