Avocaţii care au anulat compensaţiile excesive ale lui Elon Musk vor onorarii de 6 miliarde de dolari

twitter Elon Musk
Sursa foto: Tesla Synopsis

Avocaţii care au anulat compensaţiile de 56 de miliarde de dolari acordate lui Elon Musk, ca fiind excesive, solicită onorarii legale record de 6 miliarde de dolari, plătibile sub formă de acţiuni ale producătorului de maşini electrice Tesla, transmite Reuters.

”Recunoaştem că onorariul solicitat este fără precedent în ceea ce priveşte dimensiunea absolută”, au declarat cele trei firme de avocatură, într-un dosar depus vineri la Curtea Cancelariei din Delaware.

Onorariul ajunge la o rată orară de 288.888 de dolari, au spus ei.

Musk a catalogat cererea drept ”criminală”, postând pe platforma sa X că ”avocaţii care nu au făcut altceva decât să dăuneze Tesla vor 6 miliarde de dolari”.

Tesla şi avocatul lui Musk nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii. Compania trebuie să îi plătească pe avocaţii care l-au reprezentat pe Richard Tornetta, un acţionar care l-a dat în judecată pe Musk în 2018 pentru pachetul său de salarii, pe care un judecător din Delaware l-a respins în ianuarie.

Producătorului de vehicule electrice i se cere să plătească respectivele costuri legale pentru că a beneficiat de returnarea pachetului salarial al lui Musk, despre care echipa juridică a spus că va avea ca rezultat restituirea producătorului auto a 266 de milioane de acţiuni.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: