Negrescu: PES susţine integrarea României în Schengen și dezvoltarea măsurilor pentru creșterea nivelului de trai

Sursă foto: Facebook/ Victor Negrescu

Eurodeputatul Victor Negrescu, vicepreședinte PES, a susținut includerea în programul politic adoptat la Congresul Partidului Socialiștilor Europeni sprijinirea integrării complete a României în spațiul Schengen și dezvoltarea măsurilor și mecanismelor sociale pentru creșterea nivelului de trai în toate statele membre.

”Avem nevoie de o Uniune Europeană mai umană, de o Europă care livrează și îndeplinește așteptările cetățenilor. Prin programul politic adoptat la Congresul Party of European Socialists, liderii social-democraților europeni susțin integrarea completă a României în spațiul Schengen și dezvoltarea măsurilor și mecanismelor sociale pentru creșterea nivelului de trai în toate statele membre. Sunt bucuros că am reușit, în calitate de vicepreședinte al PES la nivel european, să susțin includerea acestor teme importante pentru România în manifestul nostru politic”, a subliniat acesta într-un mesaj publicat pe Facebook.

Acesta a amintit că Nicolas Schmit, candidatul comun al PES, ”este comisarul care a creat programul prin care au fost plătite salariile în timpul pandemiei, a dezvoltat mecanismul salariului minim european sau cadru legal pentru întărirea drepturilor sociale”.

”Am purtat cu această ocazie discuții cu președintele SPD (Germania), Lars Klingbeil, și cu președintele Consiliului de Miniștri din Spania, Pedro Sanchez. Reprezentanții PES activists Romania, organizația Partidul Social Democrat care are ca obiectiv diseminarea și promovarea problematicilor europene, au fost prezenți într-un număr important la Congresul PES, alături de președintele Marcel Ciolacu, și au susținut nevoia unei reprezentări mai bune și a creșterii influenței României la nivel european”, a conchis Victor Negrescu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: