Israel va modifica versurile cântecului său propus la Eurovision pentru a-şi garanta participarea în concurs

Sursă foto: Eurovision.tv
Sursă foto: eurovision.tv

Israelul va modifica versurile cântecului cu care intenţionează să participe la ediţia din acest an a concursului Eurovision.

Versurile făceau referire la atacul terorist comis de Hamas pe 7 octombrie 2023 – pentru a elimina astfel orice element ce ar putea fi perceput ca fiind de natură politică şi pentru a-şi garanta în acest fel participarea la competiţia muzicală, a anunţat duminică Radioteleviziunea de stat israeliană (KAN), informează AFP. După ce a ameninţat iniţial că se va retrage de la Eurovision dacă piesa „October Rain” nu va fi acceptată aşa cum a fost compusă iniţial, KAN a precizat într-un comunicat că s-a raliat în cele din urmă opiniei formulate de preşedintele israelian Isaac Herzog, care a sugerat „să se facă ajustările necesare”.

„KAN i-a contactat pe textierii celor două cântece selecţionate, ‘October Rain’, care a fost ales pe primul loc, şi ‘Dance Forever’, care s-a clasat pe locul al doilea, şi le-a cerut să adapteze textele, păstrând în acelaşi timp libertatea lor artistică”, a adăugat Radioteleviziunea israeliană.

Cântecul „October Rain” nu menţionează în mod explicit sângerosul atac terorist comis de Hamas pe 7 octombrie în sudul Israelului. Dar, potrivit companiilor mass-media şi observatorilor israelieni, versurile sale nu lasă loc niciunei îndoieli.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: