Bogdan Stoica: Azilele Morții. Faza pe Bani

Bogdan Stoica. Sursa: PS NEWS
Bogdan Stoica. Sursa: PS NEWS

Deja curg banii din dosarul Azilele Morții. Peste 50 de suspecți își caută avocați buni, capabili nu doar să reziste presiunii mediatice, ci și să bage bățul prin gardul Justiției ca să-i scoată pe unii mai vinovați decât pe ai lor. Gabriela Firea și soțul Pandele au plătit, probabil, o companie de consultanță politică, pentru că au început să comunice susținut.

Comunică foarte prost, ce-i drept, dar vizibil. Și la PSD se agită portofelele: e limpede că Gabriela Firea nu mai poate fi candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, așa că oricine are suficienți bani pentru a deveni vizibil și eligibil poate câștiga locul lăsat liber, și e un loc supermișto, semnezi pe miliarde de euro dacă ajungi Nicușor.

Curg banii și pe direcția ONG-urilor. Se caută finanțări pentru a reprezenta victimele, aparținătorii, pentru anularea de tranzacții imobiliare și drepturi bănești încasate, dar nu numai. Se scriu proiecte noi, de la zero, pentru a transparentiza îngrijirea bătrânilor, iar asta va fi tot pe bani, doar nu crezi că societatea civilă e dispusă să pună parafa „bravo!” pe hârtiile tale de proprietar de azil dacă nu cotizezi. Se pune presiune pe stat să mărească suma alocată fiecărui beneficiar, adică dacă javrele astea naziste luau 7.000 de lei lunar de la DMPS ca să NU îngrijească un bătrânel de ce să nu cerem noi, ăștia corecții, 20.000 de lei lunar ca să ne purtăm frumos?

Și la nivel bugetar se pregătesc afaceri. De ce să nu ștergem totul, să închidem toate azilurile, să facem o lege nouă și o luăm de la zero, sub controlul statului? Sunt atâtea blocuri construite de dezvoltatori fără clienți, ce, ne face pă noi să cumpărăm o mie-două de apartamente de la tovarășii noștri pentru bătrânei? Să le mobilăm să catering, să servicii medicale? Ce, ne face pe noi niște sute de milioane de euro?

Slava Azilurile. Să curgă banii.

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: