Cel mai scump post din ultimii ani: fasolea şi urzicile, produse de lux | „Preţuri foarte mari, salarii foarte mici”

Urzica
Sursa foto: Pixabay

Postul Paştelui devine o provocare pentru mulţi dintre creştinii cu venituri mici. Fasolea, nelipsită în zilele de post, costă acum chiar şi 20 de lei kilogramul, cu aproape 50% mai mult ca în anii trecuţi. Şi urzicile s-au scumpit, astfel că mulţi români sustin ca au început să mănânce mai puţin şi mai prost.

În pieţele din Bucureşti, pentru un kilogram de fasole va trebui să plătiţi cel putin 20 de lei. Acelaşi preţ îl are şi kilogramul de urzici, în timp ce pentru un kilogram de ceapă de apă, preţul ajunge la 15 lei. Mai scumpe sunt şi verdeţurile, dar şi ardeii, păstârnacul, conopida şi roşiile.

„De când eram mică, m-au obişnuit ai mei să ţin post şi încerc în fiecare an să ţin post şi de Crăciun, şi de Paşte. Mai ales acum că vine perioada postului, am îneput cât de cât să mă pregătesc, m-am uitat ce reţete pot să fac de mâncare”, a spus o tânără.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: