VIDEO Bogdan Ilea, secretar de stat în Ministerul Justiției: România a devenit stat de destinație a drogurilor

Foto PS News

Prezent la Institutul Național de Statistică, cu ocazia prezentării bilanțului 2023 al Administrației Penitenciarelor, George Bogdan Ilea, secretar de stat în Ministerul Justiției, a explicat pentru PS News de ce mărirea capacității penitenciarelor rămâne o prioritate.

Secretarul de Stat a susținut că este important ca Legea 2 Mai să fie promulgată de Președintele României deoarece și România a devenit stat de destinație a drogurilor.

La fel, întrebat dacă sindicatele din penitenciare care amenință cu proteste din cauza restanțelor salariale, au avut întâlniri cu factorii decidenți, Ilea a răspuns:

„Au avut loc întâlniri cu sindicatele. Noi suntem în permanență în contact cu sindicatele, iar ușa dialogului cu reprezentanții organizațiilor sindicale este calea spre identificarea unor soluții bune pentru sistem”.

3000 de locuri noi de cazare în penitenciare

„Azi am participat la activitatea de bilanț a Administrației Naționale a Penitenciarelor pentru anul 2023, ocazie cu care am scos în evidență realizările acestei administrații, dar și perspectivele pentru anul 2024. Este vorba despre locurile de cazare pe care Administrația Penitenciarelor trebuie să le livreze în 2024, dar și locurile de cazare pe care deja le-a livrat.

Sunt așteptate 3000 de locuri de cazare. Ne propunem să susținem Administrația Națională a Penitenciarelor în realizarea acestui deziderat, iar din această perspectivă rolul Ministerului Justiției că și coordonator al acestei administrații este de asigurat finanțarea, lucru pe care îl vom vom face.

Niciodată nu putem spune că sunt bani pe măsura nevoilor. Însă printr-o discuție continuă cu administrația, cu sindicatele, cu reprezentanții salariaților, reușim să prioritizăm cheltuielile, pentru că doar în acest fel vom reuși să facem tot ceea ce ne-am propus, treptat, pe etape, așa cum este de așteptat”.

România începe să fie acum și stat de destinație a traficului de droguri

“Indiscutabil, traficul de droguri este un flagel cu care România începe să se confrunte acum și ca stat de destinație, nu doar ca stat de tranzit a rețelelor de trafic de droguri. Din această perspectivă, răspunsul prompt al autorităților este de așteptat să survină în cel mai scurt timp. Legea “2 Mai” face parte din această constelație de măsuri pe care statul român le ia, astfel încât cei care otrăvesc mințile și trupurile copiilor și a tuturor românilor cu aceste substanțe nocive trebuie să le suporte”, conchide Ilea.

Poliţiştii de penitenciare au transmis vineri, 8 martie, că „se simt traşi pe sfoară” de premierul Marcel Ciolacu în privința achitării banilor restanți și au cerut o întâlnire cât mai rapidă cu ministrul justiţiei, Alina Gorghiu, înainte de a declanșa proteste.

„Poliţiştii de penitenciare se simt traşi pe sfoară de către prim-ministrul Marcel Ciolacu. Premierul a promis reprezentanţilor organizaţiilor sindicale că, în luna martie 2024, va rezolva o parte din problema restanţelor salariale ale poliţiştilor de penitenciare. Înainte de a declanşa protestele şi blocarea puşcăriilor, poliţiştii de penitenciare solicită o întâlnire cu ministra justiţiei, doamna Alina Gorghiu, domnul secretar de stat Bogdan Ilea şi cu domnul director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Dan Halchin”, au transmis sindicaliştii din Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: