Crenguţa Leaua, coordonatorul echipei de avocaţi care a salvat România în dosarul Roşia Montană: „Noi am crezut”

Sursa foto: Facebook

Profesorul Crenguţa Leaua, coordonatorul avocaților în dosarul Roşia Montană, a vorbit la Sinteza Zilei despre succesul care a salvat România de la plata unor despăgubiri de 6.7 miliarde de dolari.

Avocatul Crenguţa Leaua, coordonatorul avocaților care a câștigat procesul în dosarul Roşia Montană cu Gabriel Resources, a oferit o serie de detalii despre cum se derulează un asemenea proces complex şi care sunt etapele următoare.

„Am înțeles interesul public pentru o dezvăluire, dar avem nişte obligații profesionale legate de confidenţialitatea motivării tribunalului arbitral.

Da ne-am așteptat la victorie, la bătălie, dar certitudine nu. Nu poţi să ai certitudine. Dar poţi să aștepți şi poţi să te lupţi cu speranța în suflet. Speranța noastră a fost că Tribunalul va înțelege. Șansele au fost mici pentru ambele părți. Este vorba de complexitate. Comunicarea dintre avocat, dintre părţi şi Tribunalul Arbitral este o comunicare în care mesajul de la sursă trebuie să ajungă la destinație, la Tribunalul Arbitral care trebuie să o încorporeze şi care trebuie apoi să ia decizia pe baza a ce s-a încorporat.

Tribunalul nu vede ce s-a întâmplat, nu merge la faţa locului istoric în timp, vede doar probele şi narațiunea care este făcută de fiecare dintre părți. Şi atunci Tribunalul înțelege după cum îi se comunică şi după ce fel de filtre el însuşi are, de barierele proprii de comunicare, de înțelegere, de prejudecați. Aşa fiind nu poți fi niciodată sigur de ceea ce se va întâmpla”, a spus la Antena 3 CNN, Crenguța, coordonatorul avocaților în dosarul Roșia Montana.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: