Cea mai frumoasă parte din România, prin ochii unei turiste din Germania

bucovina
Sursa foto: Nicu Spinu

Fugim în munţi din calea caniculei. Dacă în oraşe ne topim la 40 de grade Celsius, în pădurile din mjlocul Bucovinei, temperaturile sunt la jumătate. Aşa că zeci de oameni fug de dogoarea betoanelor şi aleg să se relaxeze la umbra copacilor. Aici aerul condiţionat este de decor, iar seara ai nevoie de o geacă.

Departe de oraş, în inima Bucovinei, între munţii Călimani şi Suhard, turiştii se bucură de aerul curat şi răcoros. Plimbările pe câmpurile pline de flori, în liniştea naturii, sunt o adevărată terapie, scrie observatornews.ro.

Muţi de uimire în faţa Bucovinei

Turist străin: Suntem pentru prima dată în România. Bucovina este minunată. În fiecare dimineaţă când mă trezesc, văd munţii. Este spectaculos.

Tina a venit tocmai din Germania într-o tabără de tango. În răcoarea munţilor, paşii de dans se simt altfel.

Turişti străini: Acesta este cea mai frumoasă parte din România din ce am văzut până acum. Îmi aminteşte de Alpi, care sunt munţii mei preferaţi. Oamenii sunt foarte deschişi şi prietenoşi. Natura este intactă aici. Lumea este foarte uimită că se merge prin câmp. Peste tot sunt flori.

În marile oraşe, temperaturile s-au apropiat ieri de 40 de grade. Aici, în schimb nici nu au trecut de 20 grade Celsius. Aerul condiţionat este o necunoscută în pensiunile din zonă. Iar turiştii mai degrabă caută să se încălzească în ciubăr sau la saună.

Paul Candrea – gazdă: Avem două ciubere cu apă sărată de la salina Cacica. Înauntru regăsim duşuri, spaţiu de relaxare, saună care este bine venită între sesiunile din ciubăr. Peisajul, aşa am gândit cât mai intim şi mai natural pentru a te simţi cu adevărat că ai evadat în natură şi că te relaxezi.

Ziua se termină cu festinul tradiţional.

Teodora Zelincă – gazdă: Tot ce vedeţi aici sunt produse preparate de către noi. Muşchiul este de casă, muşchi tradiţional şi bineînteles avem hribi proaspeţi. De dimineaţă i-am adus. De regulă, clienţii noştri preferă păstrăvul prăjit, tocineii, clătitele umplute cu brânză şi smântână la cuptor.

Turist străin: Mâncarea este absolut senzaţională.

În apropiere, este şi o parte a traseului Via Transilvanica, drumul de 1400 de kilometri care uneşte nordul de sudul României.

O noapte de cazare la o pensiune din zonă începe de la 330 de lei şi ajunge la 390 de lei,

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: