Suceava: 21 de persoane, reţinute de DIICOT într-un dosar care vizează o grupare de trafic de droguri

Sursa foto: politiaromana.ro

Un număr de 21 de persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT Suceava într-un dosar care vizează o grupare care se ocupa cu traficul de droguri şi substanţe psihoactive. Unele dintre activităţi erau desfăşurate într-un local deţinut de liderul grupării, fiind implicat şi un minor, rudă cu acesta. De asemenea, unul dintre suspecţi i-ar fi furnizat droguri unei alte persoane, care le vindea judecătoarei din Suceava arestată toamna trecută pentru că ar fi furnizat informaţii din dosare instrumentate de DIICOT.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava au reţinut 21 de inculpaţi, cercetaţi pentru trafic de droguri de mare risc, în formă continuată, efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie, în formă continuată, deţinere, fără drept, de droguri de mare risc în vederea consumului propriu, trafic de droguri de risc, constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, complicitate la favorizarea făptuitorului, fals în declaraţii, conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere în formă continuată.

”Din cercetările efectuate a rezultat că, în cursul anului 2023, pe raza municipiului Suceava s-a constituit un grup infracţional organizat (format din şapte membri), sprijinit de alţi trei inculpaţi, toţi acţionând până în luna martie 2024, în scopul obţinerii unor venituri consistente din traficul de droguri de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe psihoactive. Din probatoriul administrat a reieşit că liderul, având legături infracţionale cu membrii unui alt grup infracţional, precum şi cu alţi traficanţi, a avut rolul de a procura substanţele interzise şi de a-i coordona pe ceilalţi inculpaţi implicaţi în cumpărarea şi comercializarea drogurilor de risc şi a substanţelor psihoactive”, arată DIICOT, miercuri, într-un comunicat de presă.

Astfel, membrii grupării porţionau drogurile în doze de circa un gram, pentru care percepeau sume cuprinse între 150-200 de lei, în funcţie de cantitatea vândută şi fidelitatea consumatorului.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: