O analiză a Autorității naționale Fitosanitare arată că în peste 40% din legumele românești sunt urme de substanțe periculoase.
Cele mai periculoase sunt mărarul, salata și roșiile.
Peste 1.300 de probe de legume din România au fost analizate de experții fitosanitari, care au descoperit pesticide în peste 40% din legumele analizate, potrivit Digi 24.
Cifrele din raportul realizat în 2023 s-au dublat față de anul anterior. Mai exact se folosesc tot mai multe pesticide, probele cu reziduri au fost 40% în 2023, față de 27,9%, în anul 2022.
Probele analizate provin din marile bazine legumicole din sudul țării, iar cele mai periculoase legume sunt: mărarul, salata și tomatele. Concret, în 67% din probele de mărar și salată și în 64% din probele de roșii s-au găsit substanțe periculoase.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News