Romsilva cere turiștilor să nu mai rupă ghioceii din unul dintre cele mai frumoase parcuri naturale din România

Sursa foto: pixabay

În Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina a venit primăvara. Cel mai frumos loc din România în acest anotimp îi vrăjește pe turiști cu milioanele de ghiocei sălbatici care oferă un adevărat regal primăvăratic. Regia Națională a Pădurilor Romsilva îi îndeamnă însă pe cei care ajung în această zonă să se bucure de frumusețea locului, să fotografieze, să privească, dar să fie responsabili cu delicatele plante și să nu le mai rupă.


„Pentru că ne mândrim cu frumusețea locurilor pe care le avem în grijă și dorim să ne bucurăm cu toții mulți ani de acum înainte de astfel de imagini, rugăm toți vizitatorii să fie responsabili cu aceste delicate plante”, scrie Regia Națională a Pădurilor Romsilva, într-un mesaj postat pe Facebook.

În mesajul menționat se explică faptul că ghioceii, prin modul lor de reproducere, se dezvoltă atât prin bulbi, cât și prin semințe, iar ruperea repetată a florilor și scoaterea bulbilor din sol afectează nu doar planta în sine, ci și capacitatea sa de a se reproduce.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: