Secretar de stat în MT: Din trimestrul trei al acestui an se va circula pe linia directă Bucureşti – Giurgiu

Sursa foto: Facebook/Ionut-Cristian Savoiu

Ionuţ Săvoiu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, a declarat într-un interviu că lucrările la podul de la Grădiștea sunt avansate și, din trimetrul trei ar trebui să se circule cu trenul pe linia directă Bucureşti – Giurgiu.

După 19 ani de la prăbuşirea podului de la Grădiştea din cauza viiturilor, trenurile vor putea circula din nou pe linia de cale ferată Bucureşti – Giurgiu, fără să mai ocolească prin Videle. Lucrările la pod sunt foarte avansate şi, din trimestrul trei al acestui an, ar trebui să se poată circula cu trenul peste Argeş, susține secretarul de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Ionuţ Săvoiu.

„Lucrările la linia ferată sunt foarte avansate, au depăşit 95% grad de realizare în stadiul fizic. Din informaţiile pe care le-am primit, în luna mai încep testele şi sperăm noi ca din trimestrul trei al acestui an să se poată circula cu trenul peste Argeş. Ţineţi bine minte, este un pod care a căzut de 19 ani. Acolo e important de spus că va urma şi faza a doua a proiectului de electrificare. Este şi acesta într-o fază avansată de pregătire şi contractare”, a declarat Săvoiu într-un interviu acordat Agerpres.

El a precizat că aproape șapte miliarde de euro sunt angajaţi în diverse proiecte care se află în derulare pe calea ferată. iar după anul 2027 publicul călător va putea simţi efectele „acestor investiţii fără precedent” în domeniul feroviar, un sector subfinanţat de mai bine de 30 de ani.

În acest context, Săvoiu a atras atenţia că fără modernizarea infrastructurii, a materialului rulant şi fără achiziţia de material rulant nou accidentele/incidentele atât pe calea ferată, cât şi la metrou vor continua şi probabil se vor şi intensifica. „Asta e partea pe care trebuie să o recunoaştem, iar faptul că de atâţia ani de zile, permanent, sistemul feroviar a fost subfinanţat a creat o situaţie de care, evident, nu ne putem decât plânge”, a afirmat acesta.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: