Ioana Petrescu, izvor nesecat de gafe

De-a lungul timpului, Ministerul Finanțelor a fost condus de diverse personaje mai mult sau mai puțin competente.

Totuși, momentul culminant al preluării portofoliului a fost anul 2014, când fosta studentă a renumitei facultăți Harvard a fost aleasă pentru a se ocupa de unul dintre cele mai importante domenii .

Deși are numai 34 de ani, Ioana Petrescu a fost recomandată de premierul Victor Ponta pentru CV-ul impresionant pe care aceasta îl deține. Știm cu toții însă că un CV nu reflectă neapărat realitatea și că, în afara CV-ului, persoana în cauză trebuie să îndeplinească multe alte atribuții.

Cu toate că economia țării se îndreaptă într-o direcție îngrijorătoare, românii încă au simțul umorului, motiv pentru care aproape toate ieșirile publice ale Ioanei Petrescu sunt un izvor nesecat de amuzament.

Spre exemplu, în ultima ieșire publică, ministrul de Finanțe Ioana Petrescu a făcut câteva declarațiile de-a dreptul incalificabile.

Avem un grup de lucru care lucrează la această modalitate de calcul, luăm în calcul mai multe scenarii (…) Vrem şi să fie foarte echitabil faţă de cei care plătesc această acciză, dar pe de altă parte ne uităm şi care vor fi încasările la buget. În momentul în care grupul de lucru termină ce are de făcut, vom face publică această modalitate de calcul şi care va fi acciza (…) Până acum, acciza a fost calculată luând în calcul cursul (n.r. leu-euro) de la 1 octombrie al anului precedent. Dar acciza nu intră în vigoare de la 1 octombrie, ci, dacă se schimbă, intră în vigoare de la 1 ianuarie (…) Deci sunt sigură că grupul de lucru va termina lucrul... Dar până nu termină de analizat nu mă grăbesc să ies public. Acciza va fi ori aceeaşi, ori schimbată, dar mai întâi să termine grupul de lucru. Nu vreau să vă dau ceva înainte să termine grupul de lucru ce are de făcut’

De asemenea, o altă declarație controversată a ministrului de Finanțe a fost aceea potrivit căreia nu este treaba Guvernului să creeze locuri de muncă, în condițiile în care premierul Victor Ponta și-a stabilit ca țintă  în campania electorală crearea a un milion de locuri de muncă.

O altă gafă a Ioanei Petrescu a fost declarația potrivit căreia din banii de pe acciza la combustibil se vor plăti pensii și salarii, în condițiile în care întreg Guvernul Ponta a declarat de nenumărate ori că banii din acciza la combustibil vor merge în infrastructură.

Petrescu este unul dintre cei mai controversați miniștri ai Guvernului Ponta, fiind adesea prinsă în off-side de către jurnaliști. Greu de spus dacă Ioana Petrescu are într-adevăr o problemă cu vorbitul în public, sau prestațiile din fața jurnaliștilor sunt cauzate de dezastrul din Minister.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL