Un angajat al Ambasadei Ruse la Chișinău, persona non grata după deschiderea secțiilor de vot în Transnistria

Ambasada Rusa din Chisinau
Sursa foto: Twitter

Încă un angajat al Ambasadei Rusiei la Chișinău a fost declarat persona non grata pe teritoriul R. Moldova și urmează să părăsească statul. Anunțul a fost făcut de Ministerul de Externe, care l-a anunțat despre decizia în cauză pe ambasadorul Oleg Vasnețov. Măsura a fost luată drept răspuns la deschiderea de către Rusia a șase secții de votare în Transnistria.

”Ambasadorului i-a fost exprimat protestul în legătură cu organizarea alegerilor prezidențiale din Federația Rusă pe teritoriul regiunii transnistrene a Republicii Moldova contrar poziției autorităților moldovenești. În acest context, ambasadorului Federației Ruse i-a fost înmînată nota prin care un colaborator al Ambasadei a fost declarat persoană indezirabilă (non grata) pe teritoriul Republicii Moldova și urmează să părăsească țara” se notează în comunicatul MAE.

Amintim că Rusia a deschis șase secții de votare în stânga Nistrului la alegerile prezidențiale din weekend-ul trecut. Acestea au activat în orașele Tighina, Tiraspol, Rîbnița și Grigoriopol, scrie deschide.md.

Ultima dată când R. Moldova a expulzat diplomați ruși a fost la sfârșitul lunii iulie 2023. Atunci, Guvernul a anunțat despre faptul că numărul diplomaților acreditați și angajaților „tehnico-administrativi” care activează în cadrul Ambasadei Federației Ruse la Chișinău a fost redus de la peste 80 de persoane la 25. Decizia Chișinăului a venit atunci ca urmare a numeroaselor acțiuni neprietenoase față de Republica Moldova, care nu au legătură cu mandatul diplomatic, precum și tentativelor de destabilizare a situație interne din statul nostru.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: