NATO îşi construieşte în România cea mai mare bază din Europa, la Marea Neagră

Sursa: news.ro

România a început să construiască cea mai mare bază militară europeană a NATO, în contextul în care Alianţa Nord-Atlantică vrea să-şi consolideze capacităţile în regiunea Mării Negre şi să monitorizeze activitatea Rusiei în această regiune, relatează Newsweek.

Acest proiect – estimat la 2,7 miliarde de dolari – vizează o extindere a celei de-a 57-a baze aeriene a armatei române, Mihail Kogâlniceanu, situată în apropiere de oraşul port Contanţa.

Noua instalaţie urmează să aibă un perimetru de aproximativ 32 de kilometri şi o suprafaţă de 28,4 kilometri pătraţi şi să găzduiască 10.000 de membri ai persoanlului NATO şi familiile acestora.

România este de mult timp un nod-cheie a operaţiunilor NATO în regiunea Mării Negre.

Mii de militari americani au tranzitat, s-au antrenat şi au participat la misiuni în domeniul securităţii în România după invazia Ucrainei de către Rusia.

Aeronave americane de luptă şi spionaj operează cu regularitate în această bază în cadrul unor operaţiuni de patrulare NATO.

Postul paneuropean de televiziune Euronews dezvăluia săptămâna aceasta că au început lucrări la infrastructura de bază – drumuri de acces şi reţea elecrică.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: