Ajutoare noi pentru mai multe categorii de români, înainte de Paște. Ce se poate cumpăra cu aceste tichete

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Mii de români vor putea beneficia de noi ajutoare din partea statului înainte de Paște. Cu aceste tichete se pot cumpăra doar anumite produse.

Primăria Bistrița a luat o măsură decisivă în sprijinul celor neajutorați înainte de sărbătorile de Paște, introducând noi tichete sociale cu o valoare sporită de 50 de lei. Aceste tichete sunt dedicate achiziționării de alimente și medicamente și sunt menite să ajute categoriile vulnerabile.

Conform anunțului oficial, peste 6.000 de pensionari cu venituri de până la 1.600 de lei lunar și aproximativ 2.591 de persoane cu handicap accentuat vor beneficia de aceste tichete sociale. Valoarea acestora a crescut la 250 de lei, comparativ cu anul precedent, iar pragul de eligibilitate a fost ridicat pentru a include un număr mai mare de beneficiari.

Această decizie vine în contextul majorării pensiilor și indemnizațiilor începând cu 1 ianuarie 2024. Astfel, primăria a ajustat criteriile de eligibilitate pentru a se potrivi cu nivelul de trai al beneficiarilor, ținând cont și de creșterea prețurilor la alimente și medicamente.

Pentru a beneficia de aceste tichete sociale, persoanele cu handicap accentuat, pensionarii cu venituri de până la 1.600 de lei și persoanele cu vârsta peste 65 de ani fără venituri, trebuie să prezinte documente doveditoare relevante, însoțite de cerere și declarație pe proprie răspundere. Decizia va intra în vigoare după aprobarea în ședința Consiliului Local programată pentru data de 21 martie 2024.

Actele necesare în baza cărora se acordă tichetele sociale/cardurile sociale sunt: cererea și declarația pe proprie răspundere, care va fi însoţită în mod obligatoriu de documente doveditoare, în funcţie de fiecare caz în parte (anexă la prezenta hotărâre); actul de identitate original și copie; acte doveditoare privind veniturile realizate (cupoane de pensie din luna anterioară celei în care se depune cererea, sprijin lunar pentru persoane cu handicap, declarație pe proprie răspundere etc.); certificatul de încadrare în grad de handicap, dacă este cazul; alte documente doveditoare privind apartenenţa la una dintre categoriile menţionate în prezenta metodologie, în funcţie de caz, potrivit romaniatv.net.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: