VIDEO V. Ionaș, sociolog: Cred că P. Piedone va reuși să transfere mare parte din intenția de vot asupra fiului său

Cristian Popescu Piedone, fost edil la sectorul 4, șeful sectorului 5 în prezent, a anunțat că intră în cursa pentru Primăria Capitalei. După propunerea fiului său drept candidat la Primăria Sectorului 5, coaliția de guvernare caută să identifice un candidat, a arătat sociologul Vladimir Ionaș, director Avangarde, în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.

„Cred că le va fi foarte greu să identifice un om cu șanse, pentru că dl. Piedone are capacitatea de a transfera favorabilitatea sa către propriul fiu. Până la urmă, acolo nu e un transfer de putere ca în casele regale, acolo e un vot. Dacă cetățenii Sectorului 5, printr-un proces democratic, îl susțin atât de mult pe dl. Piedone încât, la solicitarea acestuia, să-l voteze pe fiu în această poziție, pe fond, eu nu văd o mare problemă. Evident că putem să ne întrebăm dacă e normal să se întâmple astfel de lucruri, dacă cetățenii iau decizia fiind perfect conștienți referitor la ce înseamnă fiul domnului Piedone, care sunt diferențele între ei, asta e cu totul altă discuție. Dar, repet, dl. Piedone nu a semnat o hârtie și l-a lăsat pe fiul său în locul lui, ci, pur și simplu îl propune populației din Sectorul 5, promițându-le că acesta va duce mai departe munca sa și cred că va reuși să transfere o mare parte a intenției de vot de care se bucura dl. Piedone ”, a explicat sociologul.

În ce privește alegerea lui Cristian Popescu Piedone  de a risca să intre într-o cursă pentru Primăria Capitalei și să o piardă, Vladimir Ionaș recunoaște că este greu de înțeles.

„Mă întreb și eu acest lucru, dar, pentru că eu lucrez cu opiniile cetățenilor, de obicei tind să cred oamenii. (…) Dacă dl. Piedone a spus cu subiect și predicat că nu mai există nicio șansă ca domnia sa să retragă din această cursă, eu cred că va fi candidat. Evident că trebuie să așteptăm momentul depunerii acelor dosare, acelor candidaturi, să fim siguri că acest lucru se întâmplă, dar în momentul de față lucrăm cu marfa clientului, lucrăm cu ceea ce declară clienții”, a încheiat Vladimir Ionaș.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: