Ucrainenii construiesc un aeroport de 400 de milioane de euro lângă București

Sursa foto: X

O firmă românească, deținută de Mircea Tudor, inventatorul scannerelor pentru camioane și avioane, are planuri mari pentru un aeroport lângă București. De construcția lui se va ocupa o firmă din Ucraina, iar investiția este de 400 de milioane de euro. La evenimentul de semnare, organizat de Consiliul Județean Ialomița, a fost prezent și fostul premier Victor Ponta.

Un nou aeroport se construiește lângă București. Consiliul Județean Ialomița a atribuit ieri, 18 martie, contractul de concesiune a terenurilor fostului aerodrom militar Alexeni. Aeroportul va avea și un terminal pentru pasageri cu o suprafață de 30.000 de mp și o capacitate de procesare de 6,5 milioane de pasageri anual, dar și un terminal cargo de 20.000 de mp care va putea gestiona mai mult de 10.000 de tone de marfă anual.

Planurile prevăd și un hangar de 30.000 de mp destinat centrului de mentenanță și reparații pentru avioane, dar și a unei școli de aviație, vamă, stații de încărcare, cât și un parc fotovoltaic care să asigure independența energetică a aeroportului. Investiția se ridică la 400 de milioane de euro, iar construcția va dura patru ani.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: