Ciucă, despre retragerea atribuțiilor viceprimarului PNL de la PMB: „E pe principiul – să iau jucăriile cuiva”

Foto Face Book

Liderul PNL Nicoale Ciucă a declarat, întrebat fiind de PS News cum comentează faptul că Nicușor Dan i-a retras atribuțiile viceprimarului liberal Stelian Bujduveanu, că “pare o chestiune copilărească, pe principiul: să iau jucăriile cuiva”. Declarația a avut loc în sesiunea de întrebări și răspunsuri din cadrul conferinței de miercuri în care liderii PSD și PNL l-au prezentat oficial pe Cătălin Cîrstoiu ca fiind candidatul Coaliției la Primăria Capitalei.

„Am discutat cu președintele Filialei PNL București și pare o chestiune copilărească pe principiul: să iau jucăriile cuiva. Primăria Capitalei are nevoie de coerență în actul de management și ca atare nu poți să privezi un viceprimar care este ales într-o funcție și care are atribuții în conformitate cu legea și să îl lași să nu mai facă nimic. Înseamnă că îl plătim să stea.

Dacă dumnealui (n.r. Nicușor Dan) a decis așa, noi îi respectăm decizia. Cert este că la nivelul Filialei PNL București s-a decis ca împreună cu Filiala PSD București să avem acele amendamente pe proiectul de buget. Se analizează aceste amendamente. Se va convoca vineri (22 martie) o ședința a Consiliului local și va fi aprobat bugetul.

Nu este normal ca cetățenii din București să sufere, pe marginea unei astfel de decizii”, a răspuns Nicolae Ciucă, la întrebarea PS News.

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a coordonat până în prezent domenii precum transporturile, patrimoniul, relația cu Administrația Străzilor București și Societatea de Transport București, atribuțîi care au fost preluate de Primarul General.

Prin decizia de miercuri, 20.03 a.c., Nicușor Dan va avea drept de semnătură pentru toate deciziile din primărie.

Decizia vine la scurt timp după ce PSD și PNL au dat un comunicat comun că vor convoca o ședință extraordinară pentru buget, au venit cu amendamente la comun și vor să se întâlnească vineri cu toți consilierii și primarul general. Comunicatul era semnat de Gabriela Firea și Sebastian Burduja, liderii celor două filiale locale PSD și PNL. E un semnal al coabitării celor două partide înainte de începerea campaniei electorale. Bugetul Capitalei nu a trecut nici după trei încercări. La ședința din 1 martie, viceprimarul Stelian Bujduveanu (PNL) a reproşat că STB nu a beneficiat în 2023 de bani pentru reparaţîi, dar că au fost subvenţionate o serie de „companii politice”, pentru a nu intră în insolvenţă.

În acest sens, Bujduveanu a declarat că Trustul de Clădiri Metropolitane nu a demonstrat faptul „că poate să fie o companie profitabilă”. Viceprimarul a criticat şi starea generală a parcurilor, adăugând că acestea „sunt în dezastru” şi că reabilitările au început abia în al treilea an de mandat.

„Nu s-a întâmplat până în prezent ca STB să fie capitalizată, pentru a putea să îşi repare propria flotă, pentru a putea să îmbunătăţească calitatea transportului public, acolo, pe vehiculele vechi. Da, s-a avansat în achiziţia de autovehicule, dar cele vechi au rămas în continuare în stare de degradare. În schimb ce am văzut? Majorări de capital social la compania de casă a USR. Majorări de capital social la companii care dau să intre în faliment. Le subvenţionăm, ca să nu falimenteze, în detrimentul operatorilor de transport”, a spus Bujduveanu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: