VIDEO Incendiu puternic în Delta Văcărești

Parcul Natural Delta Văcărești

Un incendiu a izbucnit miercuri, la prânz, în Parcul Natural Delta Văcărești, potrivit unor imagini surprinse în acest moment de redacția PS News.

Au fost alertate 11 autospeciale de stingere, potrivit informațiilor noastre.

Incendii au loc aproape în fiecare an în Delta Văcărești. Cel mai mare s-a produs în februarie 2020, fiind afectate 50 de ha, aproape 30% din cele 186 de ha ale parcului natural.

Delta Văcărești a devenit parc natural și arie naturală potejată în 2016, printr-o hotărâre de Guvern.

Delta Bucureștiului se află pe locul fostului lac Văcărești, pe teritoriul Sectorului 4, între Calea Văcărești, Șoseaua Olteniței, Șoseaua Vitan-Bârzești și Splaiul Independenței. Demersul de a transformă zona într-un parc natural a început în 2012, când Helmut Ignat a publicat în Național Geografic un articol despre „Delta dintre blocuri” și a prezentat imagini impresionante cu acest loc.

În Delta Bucureștiului și-au găsit adăpost în total circa 97 de specii de păsări, mai mult de jumătate protejate, potrivit informațiilor furnizate de Asociația Parcul Natural București. Printre acestea se numără rată roșie, stârci, egrete, eretele de stuf, cormoranii, găinușă de baltă. Zona mai adăpostește 6-7 specii de mamifere (vidra, vulpe, nevăstuică, bizam), amfibieni și reptile.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: