Românul despre care se credea că a murit pe frontul din Ucraina este în viață

Sursa foto: Facebook

ERATĂ Informația potrivit căreia Ovidiu Anton Stoica, unul dintre românii care s-au alăturat Legiunii Internaționale de Apărare Teritorială a Ucrainei, a murit pe front nu se confirmă.

Știrea inițială 

Ovidiu ”Tony” Stoica a fost ucis în timp ce efectua misiuni de extracție a răniților din regiunea Harkov de-pe linia frontului.

Ne luăm rămas bun de-la Stoica Ovidiu Anton care lupta în Ucraina (Fight for Ukraina Internațional Legion) efectua misiuni de extracție a răniților din regiunea Harkov de-pe linia frontului, din păcate misiunea lui pe acest pământ sa încheiat în cursul unei misiuni de evacuare a răniților de noaptea trecută,la începutul războiului a făcut voluntariat în vama Isaccea pentru câteva luni când a văzut în ce stare ajung unele persoane din zonele de conflict a hotărât că poate face mai mult decât atât și a luat hotărârea să se înroleze în legiunea străină din Ucraina, mulțumită sacrificiului suprem pe care la făcut mulți răniți au primit o a doua șansă, să-i fie drumul lin și să ne ierte Dumnezeu pe toți”, a anunțat pe o rețea de socializare Petru Gabor, președintele Asociației Voluntari Fără Frontiere.

 

Este cel de-al doilea român care moare în războiul din Ucraina, după Rudolf Wittmann, care a murit în octombrie 2023.  Rudi cum îi spuneau prietenii și-a dedicat viața luptei pentru libertate și după ce a petrecut câțiva ani în Legiunea Străină, a luptat un an și ceva pentru Ucraina. Sfârșitul și l-a găsit pe front, iar la 27 de ani, Rudolf a devenit un erou al Ucrainei și al luptei pentru libertate.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: