Cum au ajuns românii mari consumatori de fast-food. Nutriționist: „Crește riscul de apariție a obezității”

Sursa: Pixabay

Produsele de tip fast-food au devenit, în ultimii ani, o adevărată modă în rândul românilor. Astfel, foarte multe persoane apelează la acest timp de alimentație care, cu timpul, poate avea efecte negative asupra organismului.

Nutriționiștii au vorbit despre acest subiect și susțin că acest tip de mâncare nu este la fel de hrănitoare precum cea preparată în casă.

Un studiu realizat de Cult Research arată că peste jumătate dintre români consumă produse de tip fast-food mai rar de o dată pe săptămână. Totodată, pentru un sfert dintre cei care au răspuns la acest studiu au declarat că mănâncă acest tip de alimente o dată pe săptămână, în timp ce o cincime dintre români consumă produse de tip fast-food de două sau chiar de trei ori pe săptămână.

Tot acest studiu ne arată că peste jumătate dintre români gătesc de cel puțin două sau trei ori pe săptămână, în timp ce proporția celor care gătesc zilnic este de 17%.

Aproximativ 62% dintre români comandă mâncare cu livrare mai rar de o dată pe săptămână, în timp ce un sfert dintre cetățeni apelează la comanda de mâncare o dată pe săptămână.

Conform nutriționiștilor, orice aliment poate devenit dăunător dacă se încadrează la capitolul abuz. Astfel, persoanele care fac abuz de produse de tip fast-food se supun unor riscuri mari, mai spun specialiștii.

„Cu toții simțim nevoia, la un moment dat, să consumăm acest produse. Ele sunt foarte tentante, sunt gustoase, dar trebuie să conștientizăm că mâncarea fast-food nu este prea bogată în nutrienți în comparație cu mâncarea fresh sau slow food. Consumul de fast-food crește riscul de apariție a obezității, dar și riscul de apariție a bolilor cardiovasculare. Trebuie să conștientizăm că obezitate conduce, cu timpul, la apariția multor afecțiuni de sănătate”, a precizat nutriționistul Alin Radu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: