Măzare dă în judecată statul român la CEDO

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a declarat, vineri, că va acționa în instanță, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, statul român pentru că este anchetat, în paralel, de procurorii anticorupție, pentru aceeași faptă, atât la DNA București, cât și la DNA Constanța.

Mazăre susține că ”a devenit o obsesie pentru poliția politică de la Direcția Națională Anticorupție” și că, în cazul său, procurorii DNA ” fac niște încălcări grave și flagrante ale drepturilor omului”.

„Eu deja sunt o victimă a statului român pentru această dublă cercetare. (…) De luni, o să dau statul în judecată, că sunt victima statului român, pentru că mă anchetează în paralel pentru același lucru, aceeași instituție a statului. (…) Toate lucrurile astea le-am studiat cu avocații de penal și îmi trebuie un alt avocat, care să știe să se miște în ceea ce privește CEDO. Sigur că o să fac plângere și la Kovesi, la ministrul Justiției, sigur că o să fac și toate aceste plângeri interne. (…) Vă dați seama la ce absurd ajungem? În instanță la București mă duc și mă apăr, că n-aveam voie să vând terenul, și arăt ce a scris procurorul din Constanța, că ăsta din Constanța a scris că aveam voie să-l vând. Și mă duc și mă apăr împotriva procurorului din București. Este o situație care trebuie stopată cumva, este un abuz evident”, a declarat, într-o conferință de presă, primarul Constanței.

Radu Mazăre a explicat, pe bază de documente, cum este anchetat în paralel pentru aceeași faptă cu privire la vânzarea unui teren de 11.000 de metri pătrați, situat sub cazinoul din stațiunea Mamaia, și cum DNA București a evaluat terenul respectiv la 15 milioane de euro, iar DNA Constanța la 5 milioane de euro.

”Procurorul de la București spune că valoarea plajei de care statul român a fost deposedat este de 30 de milioane de euro. (…) Pentru această acuzație sunt târâit în judecată din 2008. (…) Ce se întâmplă la 6 ani din momentul trimiterii mele în judecată pentru acuzația că am vândut domeniul public al statului și prejudiciul e de 30 de milioane? Procurorul de la DNA Constanța mă acuză acum, pentru jumătate din suprafața de teren (…) Procurorul de la București zice ‘Mazăre, te bag în pușcărie pentru că ai vândut domeniul public al statului și valoarea lui era de 30 de milioane de euro, 15 pentru o societate, 15 pentru o societate’, și la 6 ani începe o nouă anchetă procurorul DNA de la Constanța care spune ‘Mazăre, te acuz și te trimit în judecată că ai vândut terenul care nu era domeniu public al statului, era al primăriei, aveai voie să-l vinzi’, în totală contradicție cu ce spune procurorul de la București, discutând de aceeași instituție, DNA”, precizează Radu Mazăre.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: