Ambasada SUA, răspuns la scrisoarea trimisă de Victor Ponta în legătură cu Băsescu

Ambasada Statelor Unite a răspuns scrisorii premierului Victor Ponta în care șeful Executivului a semnalat declarațiile președintelui Traian Băsescu în ceea ce privește atacul la unul dintre membrii Consiliului Suprem al Magistraturii, Horațius Dumbravă.

Ponta a transmis reprezentanților diplomatici ai SUA, reprezentanților statelor membre UE, dar și Comisiei Europene o scrisoare în care cere analizarea declarațiilor făcute de președintele Traian Băsescu.

Iată răspunsul Ambasadei SUA:

„Ambasada a luat la cunostinta de comunicatul de presa al CSM din 7 octombrie “privind anumite declaratii referitoare la dosarul Lukoil instrumentat de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti “ si comunicatul din 9 octombrie “privind pozitia Consiliului Superior al Magistraturii fata de declaratiile publice din zona politicului referitoare la activitatea procurorilor si a judecatorilor”. Comentariile oficialilor despre cazuri aflate in desfasurare sunt nepotrivite si pot crea aparenta, intentionata sau nu, a interferentei. Independenta justitiei, libera de orice influenta a unui actor din afara, este vitala intr-o democratie”, precizeaza Ambasada SUA la Bucuresti.

 Președintele Traian Băsescu a făcut mai multe declarații care îl vizează direct pe membrul CSM Horațius Dumbravă.

”Se pare că sunt magistrați care țin neapărat să facă politică și au ajuns să o facă mai prost decât o facem noi, politicienii. Un magistrat a considerat că am afectat justiția pentru că am dat date din dosar. Îmi pare rău că trebuie să o spun: domnul magistrat minte. Îmi mențin integral declarația pe care am făcut-o când am anunțat cererea de începere a anchetei penale pentru cei cinci foști miniștri”, a spus Băsescu, joi 9 octombrie, în cadrul unei declarații de presă de la Cotroceni.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: