Coreea de Nord confirmă planurile de a lansa mai mulți sateliți de recunoaștere în 2024

Sursă foto: X

Directorul adjunct al Parcului Administrației Spațiale de Stat, Kyung Suot, a remarcat că dezvoltarea industriei spațiale este foarte importantă pentru țara sa, deoarece este de mare importanță din punctul de vedere al creării unui stat puternic.

Coreea de Nord intenționează să depună în continuare eforturi pentru dezvoltarea tehnologiei spațiale și intenționează să lanseze mai mulți sateliți de recunoaștere în acest an. Acest lucru a fost declarat de directorul adjunct al Parcului Administrației Spațiale de Stat Kyung-soo într-un interviu acordat Agenției Centrală de Știri din Coreea (KCNA).

Lansarea cu succes a satelitului de recunoaștere Mulligan-1 anul trecut a dus la o creștere semnificativă a capacităților de apărare ale țării și sunt așteptate încă câteva lansări în acest an”, a spus el. Interviul a fost publicat cu ocazia următoarei aniversări de la înființarea departamentului, care și-a început activitatea în 2013.

Potrivit lui Park Kyung-soo, dezvoltarea industriei spațiale este foarte importantă pentru RPDC, deoarece este de mare importanță din punctul de vedere al creării unui stat puternic. După cum a menționat el, inginerii și oamenii de știință nord-coreeni, datorită abilităților lor, au reușit să facă progrese în proiecte majore de cercetare.

Pe 21 noiembrie 2024, Coreea de Nord a lansat primul său satelit de recunoaștere, Mulligyong-1. Agenția de presă KCNA a raportat că va începe să își îndeplinească pe deplin sarcina în jurul datei de 1 decembrie. În cadrul operațiunii de testare, satelitul a transmis imagini cu Casa Albă, Pentagon, precum și unele facilități militare din Statele Unite, Coreea de Sud și Japonia.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un și-a stabilit obiectivul de a lansa încă trei sateliți de recunoaștere la o reuniune a Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea din decembrie 2023.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: