Conflictul de interese, politica din Primăria lui Piedone

Sursa: Inquam Photos / George Călin

Piedone este recunoscut pentru modul în care a transformat Primăria Sectorului 5 în afacere de familie. Acesta nu neagă că și-a angajat rudele, ba chiar insistă pe faptul că a avut motive întemeiate: „Cu cine aţi vrea să lucrez, cu toţi trădătorii?”, a spus Piedone, într-o intervenție la Digi24.

Piedone nu recunoaște incompatibilitatea când își angajează rudele în primărie

De frica „trădătorilor”, primarul Sectorului 5 și-a angajat nepoții, iar pe unii dintre ei îi plătește regește, așa cum arată anchetele jurnalistice.
Defapt.ro a dezvăluit că Iulian Cârlogea, administrator public al Sectorului 5 și nepot al primarului Piedone, a câștigat anul trecut 23.147 de lei, brut, lunar. Prin comparație, primarul general al Capitalei avea o indemnizație de 23.000 de lei.

Apologia nepotismului marca Piedone: “Vreau să predau ştafeta tot la dinozauri!”

„Aşa voi face şi la Primăria Capitalei, terminăm cu dinozaurii. Eu sunt unul dintre ei, dar vreau să predau ştafeta. Cui? Tot la dinozauri? Nu se poate. Am predat şi la 4, şi la 5, voi preda şi la Capitală”, a făcut Piedone apologia nepotismului, afirmând că el predă ștafeta puterii tinerilor.

Problema apare când ștafeta este predată exclusiv în familia lui Piedone, iar rudele acestuia se îmbogățesc din bani de la stat și etalează vacanțe în destinații exotice pe bani contribuabililor.

Tot Piedona a declarat că nu vede nimic nepotrivit în decizia de a-și angaja nepoții în subordinea sa pe motiv că aceștia nu sunt rude de gradul 1.

„Dacă este nepotul din a 17-a rudă, nu este nepotul de gradul 1”, a spus Cristian Popescu Piedone, precizând că pentru orice numire are acordul scris al Agenţiei Naţionale de Integritate. „Rude înseamnă doar rude de gradul 1, asta înseamnă incompatibilitate”, a mai afirmat el.

Reamintim ca la sfârşitul lunii februarie, ANI l-a acuzat pe Piedone că și-a angajat ginerele într-o instituție subordonată Primăriei pe care o conduce.

Duminică, 17 martie, când s-a lansat oficial în precampania electorală a alegerilor locale, Piedone s-a prezentat pe el însuși: primar al sectoarelor 4 și 5, președinte al PPU-SL și tatăl-exemplu al lui Vlad ( fiul lui Cristian Popescu Piedone).

Piedone a fost acuzat de conflict de interese și în 2016, deoarece semnase autorizații de funcționare pentru două firme în care erau asociați cei doi copii ai săi, Vlad și Ana Maria. Ulterior, Ana Maria a fost angajată  în cadrul Primăriei Sector 4, acolo unde Piedone a fost primar în perioada 2008-2015.

Șerban Andrei, ginerele lui Piedone este consilier local la sectorul 5, din partea Partidului Umanist Social Liberal, începând din 2020. Potrivit declarației de avere pentru 2021, ginerele deține jumătate dintr-o casă de locuit de 102 mp în București. Mai are o casă de vacanță de 70 mp în Mamaia, cumpărată în 2018. De asemenea, Șerban Andrei a declarat bijuterii de 28.000 euro, un ceas Rolex de 15.000 de euro, un ceas Patek Philippe de 25.000 euro și un tablou de 7.000 de euro.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: