Condamnarea pe care primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, o vrea uitată: în februarie 2018 el a primit un an de închisoare, cu suspendare, pentru că a favorizat firmele copiilor săi. Acum, el vrea să-l facă pe fiul său, deputatul Vlad Piedone Popescu, primar al Sectorului 5.
Conform Defapt.ro, Piedone a fost trimis în judecată pentru că a dat personal avizele și autorizațiile firmelor patronate de cei doi fii ai săi. De exemplu, Piedone i-a acordat companiei deținute în proporție de 100% de Vlad Piedone Popescu, Sport Team Kart, două acorduri de funcţionare pentru un punct de lucru din Parcul Lumea Copiilor, în zona karturilor.
Condamnarea pe care Piedone o vrea uitată
„În perioada 2013 – 2015, Cristian Popescu – Piedone a semnat pentru SC Sport Team Kart SRL SRL, având ca obiect principal de activitate alte activități recreative și distractive, două acorduri de funcționare pentru punctul de lucru din Parcul Lumea Copiilor, zona karturi, sector 4 București, societate la care numitul P.V. (fiul acestuia) deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator, și în urma cărora unitatea a început/și-a desfășurat activitatea comercială.
De asemenea, Cristian Popescu – Piedone a semnat, în anul 2015, acordul de funcționare pentru un punct de lucru din București al SC Chocoland SRL, având ca obiect principal de activitate comerț cu amănuntul al pâinii, produselor de patiserie și produselor zaharoase, în magazine specializate, societate la care numita P.A.M. (fiica acestuia) deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator, și în urma cărora unitatea a început desfășurarea activității comerciale”, au acuzat procurorii.
Judecătorii Curții de Apel București au arătat că avizele pentru firmele copiilor erau eliberate extrem de rapid, într-o zi sau două, în timp ce alte firme așteptau săptămâni.
„Unele acorduri/avize cuprindeau numele restaurantului administrat de copiii săi, respectiv „Jour Fixe”, toate acordurile/avizele cuprindeau adresa (…), toate actele administrative au fost emise cu maximă celeritate, în prima sau a doua zi ulterior depunerii cererii, deși martora I.A. a precizat că termenul de eliberare era de aproximativ o săptămână sau două săptămâni, se relevă intenția directă a inculpatului în sensul că acesta a semnat acordurile/avizele cunoscând că se referă la societățile administrate de copiii săi”, au arătat judecătorii, în motivarea sentineți, citată de Libertatea.
Magistrații au mai apreciat că „inculpatul a acționat cu intenția de a-și avantaja copiii în obținerea de foloase patrimoniale”.
Cristian Popescu Piedone a încercat să atace la Curtea Constituțională legislația în temeiul căreia a fost trimis în judecată, dar CCR i-a respins sesizarea.
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News