Romașcanu: „Cîrstoiu a atins un nivel bun de notorietate”. Ce șanse are la Capitală

Foto PS News

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu a declarat, în exclusivitate pentru PS News, că medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliției PNL-PSD la Primăria Capitalei „a atins un nivel bun de notorietate”. „Dl. Cristoiu are șanse mari să devină următorul primar, pentru că este un profil de om care poate conduce un municipiu”, este de părere Romașcanu.

„Ce, într-un fel, mă miră, este lipsa de separare a calităților pe care domnul primar Nicușor Dan le are simultan: aceea de primar și aceea de candidat la primărie. Și confuzia dintre cele două poziții duce la faptul că găsim în oraș nenumărate corturi ale USR-ului și foarte puține de la alte partide sau deloc. Orașul este împânzit de panouri zâmbitoare ale domnului Nicușor și ale altora din partidul dumnealor, ceea ce arată un interes partinic”, a spus Lucian Romașcanu.

Piedone și rudele din primărie

„Nu știu dacă e foarte corect să-și angajeze toate rudele în primărie. Să nu uităm că domnul Piedone are și o condamnare de la ANI… tocmai de aici i s-a tras: din acordarea de autorizații rapide pentru diverse activități antreprenoriale ale copiilor.

Eu cred că totuși trebuie făcută o separare între cele două, iar de asta și societatea românească e foarte atentă la lucrul ăsta.

Au fost pe vremuri, începând cu prima familie a țării,  familii care și-au pus rudele peste tot. Sigur, vedem, în America se poate, dar acolo-s democrații solide, fundamentate, iar lucrurile sunt mai ușor de acceptat. La noi nu funcționează. Ca dovadă că este și sancționabile de către ANI.

„Doctorul Cîrstoiu a atins un nivel bun”

„A atins un nivel bun de notorietate și era firesc, se întâmplă așa pentru toată lumea. L-au așteptat să vadă cine este candidatul și l-au promovat. În consecință, noi lucrăm împreună cu dumnealui la favorabilitate, la intenție de vot. Eu cred și cred sincer că dl. Cristoiu are șanse mari să devină următorul primar, pentru că este un profil de om care poate conduce un municipiu.

Este o muncă de campanie, dar depinde cum vrei s-o faci. La borduri, cu mici… mici mănâncă toată lumea, dar să te lauzi că mănânci salam, parizer? Am mâncat și eu parizer acum vreo 3 zile, dar uitasem să filmez. Poate că e bine să o fac”, a mai spus Romașcanu.

Condamnarea pe care Piedone o vrea uitată: a favorizat firmele copiilor. Acum, vrea să-și facă băiatul primar

Condamnarea pe care primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, o vrea uitată: în februarie 2018 el a primit un an de închisoare, cu suspendare, pentru că a favorizat firmele copiilor săi. Acum, el vrea să-l facă pe fiul său, deputatul Vlad Piedone Popescu, primar al Sectorului 5.

Condamnarea pe care Piedone o vrea uitată

„În perioada 2013 – 2015, Cristian Popescu – Piedone a semnat pentru SC Sport Team Kart SRL SRL, având ca obiect principal de activitate alte activități recreative și distractive, două acorduri de funcționare pentru punctul de lucru din Parcul Lumea Copiilor, zona karturi, sector 4 București, societate la care numitul P.V. (fiul acestuia) deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator, și în urma cărora unitatea a început/și-a desfășurat activitatea comercială.

De asemenea, Cristian Popescu – Piedone a semnat, în anul 2015, acordul de funcționare pentru un punct de lucru din București al SC Chocoland SRL, având ca obiect principal de activitate comerț cu amănuntul al pâinii, produselor de patiserie și produselor zaharoase, în magazine specializate, societate la care numita P.A.M. (fiica acestuia) deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator, și în urma cărora unitatea a început desfășurarea activității comerciale”, au acuzat procurorii.

Judecătorii Curții de Apel București au arătat că avizele pentru firmele copiilor erau eliberate extrem de rapid, într-o zi sau două, în timp ce alte firme așteptau săptămâni.

„Unele acorduri/avize cuprindeau numele restaurantului administrat de copiii săi, respectiv „Jour Fixe”, toate acordurile/avizele cuprindeau adresa (…), toate actele administrative au fost emise cu maximă celeritate, în prima sau a doua zi ulterior depunerii cererii, deși martora I.A. a precizat că termenul de eliberare era de aproximativ o săptămână sau două săptămâni, se relevă intenția directă a inculpatului în sensul că acesta a semnat acordurile/avizele cunoscând că se referă la societățile administrate de copiii săi”, au arătat judecătorii, în motivarea sentineți, citată de Libertatea.

Magistrații au mai apreciat că „inculpatul a acționat cu intenția de a-și avantaja copiii în obținerea de foloase patrimoniale”.

Cristian Popescu Piedone a încercat să atace la Curtea Constituțională legislația în temeiul căreia a fost trimis în judecată, dar CCR i-a respins sesizarea.

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: