Cum au intrat 15 containere cu deșeuri din Germania în Portul Constanța

Containere cu deșeuri din Germania, în Portul Constanța FOTO: Poliția de Frontieră

15 containere cu deșeuri au fost descoperite de Garda de Mediu în Portul Constanța. Prezent la emisiunea Marinelei Angheluș, Puterea Știrilor, Andrei Corlan, noul șef al Gărzii de Mediu, a explicat:   

Avem o colaborare extraordinar de bună cu Portul Constanța. Pionieratul acestei hotărâri de Guvern și activității noastre s-a făcut în colaborare cu cei din Portul Constanța. Avem o colaborare foarte bună cu Parchetul de acolo.

Îl avem pe primul procuror din țară care s-a preocupat de ceea ce înseamnă infracționalitatea în domeniul protecției mediului și, împreună, am lucrat toate toate aceste aspecte. Colegii mei se află în control acolo. Concluziile le vom comunica ulterior”.

 Întrebat cum a fost posibil ca acestea să fi intrat, totuși, în Portul Constanța, acesta a răspuns:   

Păi, intră, dar cum au intrat, așa se întorc înapoi, pentru că o dată ce se face verificarea vizuală a containerului, dacă nu îndeplinește condițiile care sunt stabilite în documentele de proveniență, el se întoarce în țara lui pe cheltuiala celui care l-a adus în portul Constanța.  

Noi, cel puțin, suntem foarte vigilenți. Unul dintre obiectivele mele pe perioada mandatului este întărirea comisariatelor de frontieră.  

În momentul de față avem în jur de șase echipe pe comisariat, ceea ce este foarte puțin.  

Eu aș vrea să aduc la un minimum de 10 echipe. Am avut o discuție cu ministrul Mediului pe acest subiect și m-a asigurat de toată susținea dânsului, fiind și el preocupat de creșterea acestui acestui fenomen”. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=ELFb-8BUYns&t=237s

 

Autor

  • Moldovan Roxana

    Are peste 20 de ani de experiență în presa print și online. Crede în puterea cuvântului scris. Recunoaște că e dependentă de știri și-i place să scrie și să citească reportaje și analize. La PS News, se axează pe scrierea de sinteze pe temele cele mai importante ale zilei.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: