Soarta dosarului 2 Mai, tranșată la Judecătoria Mangalia

Judecătoria Mangalia
Sursa foto: Facebook

Ședința de judecată de joi, 4 aprilie 2024, din dosarul accidentului rutier de la 2 Mai, este decisivă: fie judecătorul va fi schimbat, fie se va lua o hotărâre care va stabili soarta lui Vlad Matei Pascu.

Deși atât procurorii, cât și părțile din dosar sperau că acest dosar va fi strămutat, Curtea de Apel Constanța a decis miercuri, 3 aprilie 2024, să lase acest dosar la Judecătoria Mangalia, cu același judecător. Astfel că avocatul familiei Dragomir, Adrian Cuculis, a anunțat că la termenul de joi, 4 aprilie 2024, cere din nou recuzarea judecătoarei Ioana-Ancuța Popoviciu, așa cum a făcut și la termenul trecut.

Dacă cererea îi va fi respinsă, atunci judecătoarea trebuie să se pronunțe asupra solicitării sale de a se schimba încadrarea juridică a faptelor comise de Vlad Matei Pascu: din ucidere din culpă, în omor și din vătămare corporală din culpă, în tentativa de omor. Dacă și aceasta va fi respinsă, atunci va fi analizată cererea inculpatului Vlad Pascu de a se admite procedura simplificată, aceea de a recunoaște toate acuzațiile și de a i se reduce pedeapsa cu o treime.

Dacă judecătoarea admite această cerere a lui Pascu, dosarul rămâne în pronunțare. Dacă nu o admite, se judecă mai departe, pe încadrările inițiale. Dosarul vizează tragedia din 19 august 2023, când doi tineri studenți, Roberta Dragomir și Sebastian Olariu, au fost omorâți cu mașina de Vlad Matei Pascu, un tânăr de bani gata, care se drogase înainte de a urca la volan și care a fugit de la locul accidentului. Alți trei tineri din grupul lor au fost răniți.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: