VIDEO A. Muraru: Pentru prezidențiale, PNL are un candidat pregătit, cu un proiect de țară pentru români

Invitatul ediției de astăzi a emisiunii Puterea Știrilor, Alexandru Muraru, președinte PNL Iași, a vorbit  despre coaliția guvernamentală, alegerile locale și europarlamentare de la începutul verii și despre numirea candidatului la cele prezidențiale din toamnă.

„Noi avem această tradiție, ca președintele partidului va candida la alegerile prezidențiale și le va și câștiga, pentru că în ultimii 20 de ani am avut această formulă a unui președinte de dreapta, chiar dacă noi am dat efectiv un membru al Partidului Național Liberal pe care l-am trimis în cursa prezidențială și a și câștigat, adică președintele Iohannis, care a și fost președinte al Partidului Național Liberal. Totuși, istoria celor 20 de ani arată că un candidat de stânga nu are șanse să câștige în al doilea tur de scrutin alegerile prezidențiale. Ceea ce înseamnă că nu este doar un orgoliu al Partidului Național Liberal, dar este și o judecată empirică și logică care ne spune că acel candidat al PSD, că este domnul Ciolacu sau alt candidat, nu va putea întruni majoritatea voturilor românilor. Pe cale de consecință, Nicolae Ciucă este și președintele Partidului Național Liberal, are și profilul de șef de stat, a fost prim-ministru al României. Este, dacă vreți, și persoana cea mai recunoscută public în mediul internațional ca fiind apropiată de principiile și de aspirațiile euro-atlantice ale României. Și mă gândesc doar la acest fapt, că este singurul român decorat cu cel mai înaltă distincție a a Statelor Unite ale Americii, Legiunea de Merit”, a afirmat liberalul.

Acesta a adăugat faptul că Nicolae Ciucă este al doilea român, după regele Mihai, care a primit această distincție, în spatele căreia stau niște argumente foarte solide, nefiind vorba despre o decorație oarecare.

„Nu este acordată nici doar dintr-un spirit ceremonial, nici pentru a da cuiva o decorație gratuită, ci pentru că ei cred în acea persoană, îi respectă viziunile, văd loialitate, o sumă de valori pe care acum, uitându-ne spre toată clasa politică, se poate construi profilul de viitor președinte al României. De altfel, a mai spus invitatul, chiar domnul Ciolacu a spus aseară că nu este foarte convins că este cel mai pregătit să devină președintele României. Noi avem răspunsul: avem un candidat care este pregătit și care vorbește deja despre nevoia unui proiect de țară. Deci nu este, ca să spun așa, vedeți că nici discursul domnului Ciucă nu vine în acest sens, că vrea să obțină această funcție, ci vorbește despre un proiect de țară, despre întrunirea unui consens politic în jurul acestei candidaturi și deja are toate argumentele, temele pregătite pentru construcția acestui proiect de țară, că de fapt asta este. Acesta este sensul afirmației domnului președinte Ciucă. În România nu avem un proiect de țară, atunci construim un proiect de țară și venim cu el în fața românilor”, a completat Alexandru Muraru, președintele PNL Iași.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: