PNL Argeş câştigă în instanţă un proces în care a cerut invalidarea candidaturii social-democratului Mihai Georgescu.

Sursa foto- x

PNL Argeş a obţinut, la Judecătoria Topoloveni, desfiinţarea unei decizii a Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 30 Călineşti, Argeş, prin care a fost admisă candidatura pentru un nou mandat a primarului PSD al comunei, Mihai Georgescu. Acesta a fost condmanat, în urmă cu 14 ani pentru contrabandă şi nu este reabilitat pe cale judecătorească, întrucât în 2022 i s-a deschis un nou dosar penal, în care e inculpat pentru folosirea funcţiei în scop sexual.

Mai multe contestaţii au fost depuse la Judecătoria Topoloveni privind candidatura edilului Mihai Georgescu pentru un nou mandat la Primăria Călineşti, iar instanţa de judecată le-a conexat şi a decis admiterea acestora. Decizia, pronunţată duminică, nu este definitivă.

„Desfiinţează hotărârea nr. 24/19.04.2024 a Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 30 Călineşti, jud. Argeş în ceea ce priveşte acceptarea candidaturii intimatului pentru funcţia de primar. După rămânerea definitivă a prezentei sentinţe aceasta se va comunica Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 30 Călineşti, jud. Argeş. Cu drept de apel în termen de 24 de ore de la pronunţare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Argeş. Pronunţată astăzi, 21.04.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei”, a decis un complet de la Judecătoria Topoloveni.

PNL a arătat, în contestaţia depusă, că în anul 2010 Mihai Georgescu a fost condamnat la închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunii de contrabandă. Acesta a solicitat, în cadrul unui proces deschis la Curtea de Apel Piteşti, reabilitarea pe cale judecătorească, însă dosarul este suspendat până la soluţionarea unei alte cauze, deschise în anul 2022, dosar în care Georgescu a fost inculpat pentru folosirea funcţiei în scop sexual. Concret, edilul e acuzat că ar fi cerut unei tinere favoruri sexuale pentru a o angaja.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: