PSD a depus la Senat un proiect de lege prin care 2025 este instituit ca „Anul Naţional al Copilului”

copii
Sursa foto: Pixabay

Mai mulţi parlamentari de la PSD, printre care şi Ministra Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse Natalia Intotero, au depus la Senat un proiect de lege pentru instituirea lui 2025 ca „Anul Naţional al Copilului”. Prin instituirea anului 2025 ca „An Naţional al Copilului”, acest proiect de lege îşi propune să evidenţieze, atât pentru public cât şi pentru autorităţile competente, necesitatea consolidării măsurilor de sprijin pentru copii şi de promovare a drepturilor acestora, arată iniţiatorii, în expunerea de motive propunerii legislative.

„Asigurarea unui cadru naţional favorabil pentru dezvoltarea lor armonioasă reprezintă concretizarea principiului fundamental al interesului superior al copilului. Acest principiu este definit în Constituţia României, la articolul 49 alineatul (1), prin una dintre cele mai puternice şi inechivoce formulări constituţionale din dreptul modern: «Copiii şi tinerii se bucură de un regim special de protecţie şi de asistenţă în realizarea drepturilor lor.» Astfel, se urmăreşte stimularea unei abordări integrate şi coordonate la nivelul întregii societăţi, pentru a răspunde eficient nevoilor complexe ale copiilor. Anul 2025 are potenţialul de a marca instituirea acestui regim special de protecţie şi asistenţă pentru copii şi drepturile lor”, mai indică expunerea de motive a iniţiativei legislative.

Proiectul de lege prevede o serie de direcţii de acţiune, printre care organizarea de manifestări dedicate dezvoltării sociale, educaţionale, culturale şi civice ale copiilor, alocarea de fonduri specifice pentru susţinerea acestor iniţiative şi prioritizarea investiţiilor în infrastructura destinată copiilor. Aceste direcţii de acţiune sunt concepute pentru a crea o bază solidă pentru implementarea unor proiecte sustenabile care să contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor şi la promovarea egalităţii de şanse pentru toţi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: