Bogdan Stoica: Cum te numești când te temi de un cântecel cretin?

Bogdan Stoica

Dacă presa românească mai vrea să aibă un singur cititor sub 20 de ani ar trebui să se mai autocenzureze. Să nu mai debiteze cu aplomb tot ce difuzează niște descreierați dornici doar de clickbai și să discearnă între inutil și grav.

Mă refer la cascada de titluri alarmiste dedicate unui nenorocit de cântecel scos de propaganda comunistă din Coreea de Nord. O bălărie sonoră și sprințară, nu cu mult mai proastă decât „Macarena” sau „Eu vara nu dorm”. Ceva ce ar fi trecut ca o urzicătură, în câteva ore, dacă nu s-ar fi năpustit asupra ei zeci de oameni din zeci de redacții.

„O melodie de propagandă lansată de Kim Jong Un a devenit virală pe TikTok” (…) „Mesajul din spatele cântecului e periculos” (…) „Nimeni nu ține cont de versurile care laudă dictatorul, ci doar de linia melodică”  (…) „Se răspândește ușor și duce mai departe mesajul de propagandă că în Coreea de Nord nu este foamete și sărăcie, ci o fericire generalizată”  (…) „utilizatorii sunt atrași de ritmurile synthy-electropop” (…) „Această melodie aparent inofensivă ascunde ceva sinistru”.

Din decență pentru cititorii cu siguranță mult mai inteligenți decât jurnaliștii care au debitat prostiile de mai sus, o să raportez frazele doar la droguri. Să vedem cum sună.

Spune-mi un cântec care glorifică consumul de droguri, difuzat în România….

  • care a beneficiat de zeci de avertismente editoriale.
  • despre care cineva a scris că are un mesaj periculos
  • despre care cineva a scris că e păcat să ascultăm doar linia melodică fără să ținem cont de versuri
  • despre care cineva a scris că duce mai departe mesajul de propagandă că drogurile sunt bune.
  • despre care cineva a scris că ascunde ceva sinistru.

Nu-ți vine nici un exemplu în minte, nu? Nici mie. Atunci hai să încheiem altfel:

  • cum se numește o societate care se teme de un cântecel cretin?
  • cum se numește o societate aflată în vârf de ciclu electoral care discută despre petarde de presă?
  • cui folosește mizeria asta?

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: