Protest la Baia Mare, de Ziua Europei, față de noua lege a pensiilor: este discriminatorie

Sursă foto: Inquam Photos/Sabin Cirstoveanu
Sursă foto: Inquam /Sabin Cîrstoveanu

Confederația Sindicală Națională Cartel ALFA va organiza joi, de Ziua Europei, un miting în Baia Mare pentru a denunța lipsa de respect a guvernului față de dialogul social și față de categorii întregi de cetățeni, considerând că noua lege a pensiilor este discriminatorie.

„Reformele asumate de România în ultima perioadă, printre care se numără și reforma pensiilor, dar și a salarizării unitare din sectorul bugetar, sunt realizate fără o consultare reală cu partenerii sociali. Rezultatul este o legislație deficitară și discriminatorie care favorizează doar anumite categorii și dezavantajează marea masă a lucrătorilor si pensionarilor. În repetate rânduri, Cartel ALFA și membrii organizațiilor din teritoriu au atras atenția asupra discriminărilor pe care noua lege a pensiilor (Legea 360/2023) o va produce în rândul angajaților, în principal a celor care lucrează sau au lucrat în condiții grele”, arată Cartel ALFA într-un comunicat de presă.

Susținerea că aceste legi nu pot fi modificate deoarece au fost „aprobate” de Comisia Europeană nu poate fi acceptată, în accepțiunea sindicaliștilor.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: