Doar o treime din contribuabilii români redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către cauze și programe sociale

Copil in spital
Sursa foto: Pixabay

Doar o treime din contribuabilii români (29,93%) care ar fi putut să asigure finanțarea unor cauze sociale și-au exercitat acest drept anul trecut, prin redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit, potrivit datelor ANAF.

Cu o rată a mortalității infantile care ne situează pe podiumul negativ al Uniunii Europene, disputând primul loc cu Bulgaria, România are o vechime medie exprimată în ani pentru echipamentele aferente specializării neonatologie de 8 ani (anchetă Salvați Copiii, care relevă nevoile din sistemul neonatologic), în condițiile în care aparatura medicală de ultimă generație face o diferență crucială în ceea ce privește salvarea nou-născuților cu prematuritate extremă sau cu patologii medicale grave. Organizația face un apel și anunță urgentarea dotării cu aparatură medicală a spitalelor de pediatrie și a maternităților care au solicitat ajutorul pentru a fi dotate cu aparatură medicală performantă.

„Copiii care se nasc prematur și cei care au patologii medicale complexe nu au la dispoziție luni și ani în care statul să doteze spitalele cu aparatură medicală performantă. Birocrația nu face decât să pericliteze șansa la viață și la sănătate a copiilor. În două minute doar, cât ia completarea unui formular pentru redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit, sunt asigurate fonduri vitale pentru a veni în sprijinul maternităților și secțiilor de terapie intensivă neonatală”, spune Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: